Hrvatska Kronika: A horvátok 12 európai országban élnek kisebbségi közösségekben

A február 24-i adás tartalmából.
 

A pécsi Miroslav Krleža Oktatási Központ iskolaújságjának címe „Krleža kod”. A nemrég megjelent legújabb, hatodik számot teljes egészében a közelmúltban elhunyt Győrvári Gábor igazgató úrnak szentelték. Tanárokat, valamint volt és mostani diákokat ért az a megtiszteltetés, hogy emlékeikről és érzéseikről írhassanak.

A riporter: Sákán Tímea

A horvátok 12 európai országban élnek kisebbségi közösségekben. Helyzetüket és státuszukat államonként eltérően szabályozzák. A Horvát Köztársaság feladata is a horvát identitás megőrzése céljából végzett kulturális és oktatási programok és projektek támogatása. Az Európában élő horvát kisebbségek helyzete, Horvátországgal való kapcsolataik erősítése volt a „Összekötő szálak“ című videokonferencia témája. A riportot a Horvát Rádió és Televízió kollégái készítették.

A Horvát Rádió és Televízió anyaga

A következő percekben Kovács Klára életútját ismerhetik meg, aki a Vízvári Általános Iskolában tanít és a helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is. Klára Tótújfalun született, de az élet édesanyja szülőfalujába Vízvárra vitte, mert ott találta meg szerelmét. Családjával ma is ott él.

A riporter: Balatinácz Renáta

Hrvatska Kronika – Duna – február 24., szerda, 6:45

Szerkesztő: Füri Tamás
Műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek: Sákán Tímea, Balatinácz Renáta
Operatőr: Bede Sándor
Vágó: Gergely Balázs
Műszaki vezető: Strasszer László

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább