Unser Bildschirm: „Mein Lenau”- ifjúsági podcast a pécsi Lenau Házból

A február 9-i adás tartalmából.
 

Gerner Éva: „Magyarországi Németségért Arany Dísztű” kitüntetésben részesült 2021-ben Wolfart Jánosné Stang Mária
Babarci sváb családból indult, a pécsi német nemzetiségi gimnázium után magyar-német szakos tanár lett az ELTE-n. A magyarországi németséget szolgálta középiskolai tanárként az ország három német nemzetiségi gimnáziumában, az ELTE Germanisztikai Intézetében tudományos munkatársként, majd nyugdíjazása után a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatában és a főváros német önkormányzatában is. Érdemeit a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a legmagasabb magyarországi német kitüntetéssel ismerte el.
Megszólaló: Wolfart Jánosné Stang Mária középiskolai tanár, nemzetiségi szaktanácsadó

Gerner Éva: „Mein Lenau”- ifjúsági podcast a pécsi Lenau Házból
Pandémia idején és programok hiányában a baranyai németek kulturális központjában, a pécsi Lenau Házban tevékenykedő ifa-kulturális menedzser kezdeményezésére néhány, a műsorkészítés iránt érdeklődő fiatal részvételével 2020. végén podcast sorozat indult. A podcastok magyarországi németekről, a német nyelvű országokról, illetve a dél-magyarországi régióról készülnek, az interneten könnyen elérhetőek.
Megszólalók: Anna Czenthe kulturális menedzser, ifa (Külföldi Kulturális Kapcsolatok Intézete); Nikolett Zsifkovics főiskolai hallgató, Babarc; Marieke Weiß EVS-önkéntes, Németország (Dessau)

Unser Bildschirm – Duna – február 9., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 13.45-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Gerner Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább