×

Srpski ekran: Bemutatjuk a 2021. évi szerb évkönyvet

A február 2-i adás tartalmából.
 

– Dr. Jovanka Lastić, budapesti Nikola Tesla Szerb Iskola igazgatója – interjú
Az oktatásnak a járványhelyzet következtében megnehezített körülményei ellenére a budapesti Nikola Tesla Szerb Iskola vezetőségének a második félév elején van oka a bizakodásra. A régóta várt 475 millió forint összegű anyagi támogatásról a homlokzat és a fűtési rendszer felújításához, Szerbia Kormányának értékes hozzájárulásáról három kisbusz formájában, az online oktatás tapasztalatairól és más témákról is beszélgettünk az intézmény vezetőjével, dr. Jovanka Lastić igazgatóval.
– Srpski kalendar 2021 bemutatása
Következő riportunkban bemutatjuk a 2021. évi szerb évkönyvet, amely a magyarországi szerb nemzetiség életéből való különböző és érdekes bővített tartalommal jelent meg, és jelentős számú szerzőt vonultat fel Magyarországról és Szerbiából.
Megszólalók: Pera Lastić, Milenko Radić, Borislav Rus (szerkesztők)
– Grábóc kolostor bemutatása
Műsorunk folytatásában a Tolna megyei Grábóc kolostorába invitáljuk önöket, ahol január közepén valódi téli idillben forgattunk. A dalmáciai Dragović kolostor szerzetesei építették a 16. század végén. Attól az időtől kezdve máig külsőleg többször is megváltozott. A templomot Mihály arkangyalnak szentelték, ahol minden évben megtartják a hagyományos Péter és Pál napi népgyűlést, amelyre nemzettársaink közül sokan eljönnek az országból és a régióból. Következő riportunk kísérő szövegének szerzője Dragomir Dujmov, eladja Aleksandar Dunić színművész, az operatőr-rendező Đorđe Šibalin.
Narrátor: Aleksandar Dunić, színművész

Srpski ekran – Duna – február 2., kedd, 6:50
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább