Hrvatska Kronika: Megjelent Antun Vidić „Sam i svoj” című kötete

A december 9-i adás tartalmából.
 

– A napokban jelent meg Antun Vidić volt üzletember „Sam i svoj” (Egyedül, de önmagad) című kötete Budapesten. A szerző életét és munkásságát bemutató könyv számos érdekes fényképet tartalmaz. Kiadását a Határon Túli Horvátok Központi Állami Hivatala és több szponzor támogatta.
– Nyári horvátországi turnéjának előkészítése során az újzélandi Aucklandban működő Kralj Tomislav Folklór Együttes kapcsolatba lépett Goran Karan horvát énekessel. Ugyan a koronavírus járvány miatt el kellett halasztani a horvátországi utazást, az együttműködés egy különleges projekt keretében „Ima jedno svjetlo“/Van egy fény címen tovább folytatódott. Goran Karan a dalt Annamáriának szentelte, annak a kislánynak, aki a zágrábi földrengés egyetlen áldozata volt.
– Október folyamán az August Šenoa Horvát Klubban Anastasia Kazlova Garadnay építész és divat illusztrátor „Divatillusztrációk“ című érdekes kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. Arra voltunk kíváncsiak, ki is valójában ez a horvátul kiválóan beszélő orosz hölgy és mi bújik meg művészete mögött. Most megosztjuk önökkel mindazt, amit megtudtunk.

Szerkesztő: Füri Tamás

Hrvatska Kronika – Duna – december 9., szerda, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább