Rondó: Egyszer volt, hol nem volt…

A december 3-i adás tartalmából.
 

December 3. a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. E heti adásunk elején mi is szeretnénk ehhez csatlakozni.

UKRÁN MESEKÖNYV VAKOKNAK
Egyszer volt, hol nem volt…volt egyszer egy meseíró pályázat az Újbudai Ukrán Önkormányzat kezdeményezésére. A legjobb alkotásokból készült egy könyv, majd egy véletlen találkozásnak köszönhetően idén elkészült a könyv Braille-írásos változata is. Ezzel örömet és reményt adva Lizának és sorstársainak.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Elica Baramova-Baramó kiállítása
Tovatűnő és maradó tájak, ezzel a címmel nyílt sokrétű művészeti kiállítás Elica Baramova-Baramó munkáiból a Bolgár Kulturális Intézetben. A kiállítás festményeket, konceptuális szövegeket, rajzokat és művészi rövidfilmeket egyaránt bemutat.

Leszja Ukrajinka pályázat
Jövőre ünneplik ukránok világszerte a híres ukrán költőnő, Leszja Ukrajinka születésének 150. évfordulóját. A jubileumi esemény alkalmából a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület pályázatot írt ki, A mi Leszja Ukrajinkánk címmel.

EMIL & FRIENDS SZEGEDEN
Tizenhatodik alkalommal szerveztek Bolgár Kulturális Napokat Szegeden. A zárókoncertet adó Emil & Friends formáció már csak korlátozott nézőszám előtt léphetett színpadra. A tavaszi karantén és az újabb korlátozások nem szegték kedvét a zenekarvezető Biljarszki Emilnek, aki ez idő alatt is alkotott.

A Rondó legközelebb két hét múlva, december 17-én jelentkezik, amikor már a karácsonyra igyekszünk ráhangolódni.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 3., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább