Szerb borászat a szekszárdi borvidéken
Egyes magyar borvidékeken ma is őrizik az egyes szőlőfajták származásának kevésbé ismert történetét, az ismert borfajták keletkezését, aminek a kezdetei gyakran a messzi múltba nyúlnak vissza, és a szerbeknek ezeken a vidékeken való mai és néhai jelenlétéhez kapcsolódnak. Egy ilyen történetet osztott meg velünk az ismert szekszárdi borász, Dúzsi Tamás.
Megszólaló:
Dúzsi Tamás, borász
Szerb és magyar borászok találkozása Tokajban
A Tokaji borvidék a Zempléni-hegység déli lankáin fekszik, Magyarország északkeleti vidékén. Sajátos mikroklímájának, a különleges talajnak és az évszázados szőlőtermesztési hagyományoknak köszönhetően, itt készül az Ó kontinens egyik legismertebb desszertbora, a híres tokaji aszú.
Megszólalók:
Radovan Jelasic, főszervező
ifj. Szepsy István
Bozidar Aleksandrovic
Miodrag Radovanovic
Miroslav Kovacevic
Ljubisa Krgovic (borászok)
Srpski ekran – Duna – november 24., kedd, 6:50
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.