Hrvatska Kronika: A híres horvát teniszező, Marin Čilić 2016-ban létre hozott Alapítványában hisznek abban, hogy minden gyermek határtalan lehetőségek birtokában van

A szeptember 16-i adás tartalmából.
 

Kásád települési önkormányzata Nagyboldogasszony napján nemzetközi gasztronómiai és folklór fesztivált rendezett Kásádon. A magyarországi és horvátországi vendégek különböző ételkülönlegességeket készítettek. A sokszínű folklórműsort különböző magyar és horvát településekről érkezett néptáncegyüttesek szolgáltatták.

A Baranya megyei horvátok Szentháromság és Pünkösd ünnepén hagyományosan a máriagyűdi kegyhelyre zarándokolnak. A koronavírus járvány miatt az idén ez nem valósulhatott meg. Ezért a horvát hívők számára augusztus végén szervezett zarándoklatot a Pécsi Egyházmegye Horvát Referatúrája.

A híres horvát teniszező, Marin Čilić 2016-ban létre hozott Alapítványában hisznek abban, hogy minden gyermek határtalan lehetőségek birtokában van. Megfelelő támogatás és munka mellett a siker érdekében hinniük is kell önmagukban, hogy helyük legyen a társadalomban. Az alapítvány ösztöndíjakat kínál és helyi projekteket támogat. A Horvát Rádió és Televízió riportja .

Megszólalók:
Mijo Horvat
Mario Šaronić, Općina Nard, Nard járás ( HR )
Eva Kovač
Zvjezdana Vidušić, KUD Kolo iz Narda, Kolo Együttes tagja
Zorica Plužar, načelnica Kašada, Kasaád polgármestere
Ágoston Darnai, voditelj referature, referatúravezető
Ruža Štandovar, Salanta, Szalánta
Jenő Brezović, Martinci, Felsőszentmárton
Marija Vargović, Kaniža, Nagykanizsa
Marija Kralj, Čepreg, Csepreg
Marin Čilić, tenisač, teniszező

Hrvatska Kronika – Duna – szeptember 16., szerda, 6:50

Szerkesztő: Pavlekovics András

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább