Hrvatska Kronika: Horvát Nyelv és Kultúra Nemzetközi Nyári Iskolát Krk városában

A szeptember 9-i adás tartalmából.
 

A legnagyobb magyarországi horvát civil szervezet éves közgyűlését augusztus 29-én a felsőszentmártoni Josip Gujaš Džuretin Horvát Kulturális és Sport Központban tartották.

Műsorunk folytatásában Gohér Miklósné életével ismerkedhetnek meg, aki éveken keresztül volt a dusnoki általános iskola igazgatónője, a Dusnoki Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnök asszonya, és még ma is a Horvát Hagyományőrző Népdalkör vezetője. Gohér Miklósné Mándity Matija garai származású. Augusztus 15-én ünnepelte 80. születésnapját. Pedagógiai munkájáért és a horvát kultúra területén elért eredményiért számos elismerésben és kitüntetésben részesült.

Augusztusban külföldi diákok és horvát nyelvtanárok részére tartottak Horvát Nyelv és Kultúra Nemzetközi Nyári Iskolát Krk városában. A projekt a külföldön élő horvát közösségek, a Zágrábi Tudományegyetem Horvát Tanulmányok Kara és a „Knezovi krčki Frankopani” Egyesület együttműködéseként jött létre. Járványügyi okokból tavalyhoz képest jelentősen csökkent a résztvevők száma. A Horvát Rádió és Televízió riportja.

Augusztus közepén volt Miroslav Krleža Horvát Oktatási Központ balatoni nyári tábora. Az idén mintegy kilencven általános iskolás vett részt a táborban. A pécsi gyerekek vendégei ezúttal is az eszéki testvériskola, a „Vijenac” Általános Iskola tanulói voltak. Kameráinkkal mi is ott voltunk a tanulók vidám találkozóján.

Hrvatska Kronika – Duna – szeptember 9., szerda, 6:50

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább