Hrvatska Kronika: Születésnapot ünnepeltek a harkányi vegyes kórusban

Az augusztus 12-i adás tartalmából.
 

A pécsi Horvát Gimnázium új épületének ünnepélyes alapkőletétele
Augusztus 4-én a pécsi Horvát Gimnázium új épületének alapkőletételére került sor a Miroslav Krleža Oktatási Központban ahol egyúttal építési szerződést írtak alá a kivitelező képviselőjével. A magyar kormány támogatásával fejlesztik tovább a pécsi horvát intézményt.

„Medve” és „Leánykérés” – karantén utáni első bemutató a Pécsi Horvát Színházban
A színészek és a közönség ugyan alig várták, hogy visszatérhessenek a színházterembe, mégis szinte hihetetlen, hogy június végén a Pécsi Horvát Színházban sikerült bemutatni Csehov két egyfelvonásos darabját, a Leánykérést és a Medvét.

Virtuális térben a zágrábi Horvát Kivándorlás Múzeuma
A külhoni horvátok jelentősen hozzájárultak a nemzetgazdaság, az irodalom, a tudomány, a kultúra és a sport fejlődéséhez befogadó országaikban. Horvátországban már régóta napirenden van egy kivándorlási múzeum terve. A zágrábi földrengés okozta károk ellenére a 70. születésnapját ünneplő Horvát Kivándoroltak Szövetsége anyaggyűjtésbe kezdett a virtuális Horvát Kivándorlási Múzeum létrehozásának érdekében. A gyűjteményben a 12 európai országban élő horvátság is helyet kap.

Születésnapot ünnepeltek a harkányi vegyes kórusban.
A harkányi Vegyes Kórus tagjai csütörtökönként a Kitaibel Pál Általános Iskolában és Zeneiskolában próbálnak. Július 16-án a próba kicsit eltért a szokásostól. Igazi meglepetéssel készültek Torjánácz Anica tiszteletbeli tagjuk 80. születésnapja alkalmából.

Megszólalók:
Győrvári Gábor, igazgató
Gugán János, OHÖ elnök
Funk Iván, rendező
Gyurity István, színész
Čarna Kršul, színésznő
Ljerka Galić, tanácsadó, Horvátok Világszövetsége
Marin Knezović, osztályvezető, Horvátok Világszövetsége
Radosnainé Geosity Gyöngyi, kórusvezető
Torjanac Anna

Hrvatska Kronika – Duna – augusztus 12., szerda, 6:50

A riporter: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább