Hrvatska Kronika: Kerékpártúra Bács-Kiskun megyében

A július 8-i adás tartalmából.
 

Június közepétől a szombathelyi Mate Meršić Miloradić Horvát Óvodában és Általános Iskolában kéthetes nyári tábort tartottak az intézménybe járó gyerekeknek. A táborban különböző műhelyek, sportversenyek és kirándulások várták a gyerekeket. A táborozók között a majdani elsősök is ott voltak, hogy minél jobban megismerjék az iskola dolgozóit és jelenlegi tanulóit.

A Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye az osztrák határ mellett fekvő Peresznyén található. Az egyedülálló gyűjtemény Dumovits István plébános gyűjtőmunkájának eredményeként jött létre. Az Országos Horvát Önkormányzat fenntartásában működő intézmény élére február 1-től új megbízott igazgató került, aki szenvedélyesen szerelmes a horvát kultúrába, művészetbe és muzeológiába

Nemrég egy budapesti székhelyű civil szervezet kerékpártúrát szervezett Bács-Kiskun megyében. A kirándulás célja az volt, hogy megismerjék a bunyevác-horvát településeket, hagyományaikat és Bácska nevezetességeit. A kiindulópont a Bácskai Horvátok Kulturális Központja előtt volt, majd Vaskút felé vették az irányt, hogy Garán és Bácsbokodon keresztül visszatérjenek Bajára.

Hrvatska Kronika – Duna – július 8., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább