Roma magazin: Magyaros, pikáns, házias, romás

A június 22-i adás tartalmából.
 

Öt évvel ezelőtt indult el Csobánkán a rendszeres élelmiszer osztás rászoruló családok és nyugdíjasok számára. A Lépj Időben Ki Egyesület egy helyi cigány asszony, Horváth Rezsőné Ilon kezdeményezésére indította el a jótékonysági akciót. Ő segített megszervezni egy nyugdíjasokból álló önkéntes csapatot is, amellyel már öt éve, rendszeresen osztanak élelmiszert a nemzetiségek házában.

Magyaros, pikáns, házias, romás – ezek mind jellemzőek a Gennaro grill bárra, amit Bálint Attila családi vállalkozásban üzemeltet a Pest megyei Turán. A két hónapja működő étkezdében a vendégek a különleges ételek mellett a hagyományos finomságokat is megízlelhetik, hiszen náluk csak egy dolog fontos, hogy a vendég jó szájízzel távozzon a vendéglőből.

Bibliai képregény és társasjáték. Egy karizmatikus nővér, egy coach és egy roma képzőművész közös munkájából született meg A punya – egy falat kenyér című bibliai témájú, online interaktív képregény. A mese egy Jézus korában élő cigány családról szól, akik vándorlásaik során belecsöppennek az evangéliumi történetekbe.

Roma magazin – Duna – június 22., hétfő, 6:45

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább