×

Domovina: Igor Matovič szlovák miniszterelnök magyarországi látogatása

A június 29-i adás tartalmából.

1. Igor Matovič szlovák miniszterelnök magyarországi látogatása

„Barátként jöttünk, barátként megyünk és őszintén remélem, hogy sokáig barátok is maradunk.” Ezt mondta Igor Matovič szlovák miniszterelnök első hivatalos magyarországi látogatásán, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való találkozója után.Ennek a pénteki napnak a krónikája következik, melyben ismét nagyon fontos szerep jutott a magyarországi szlovákság képviselőinek is.

 

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Fackelmann Rita

2. Felújítják a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomot

Május közepén született meg az a kormánydöntés, melynek értelmében 632 millió forintból újulhat meg a Békéscsabai Evangélikus Kistemplom. Reméljük, hogy az evangélikus nagytemplom és a jaminai Isten háza után a csabaiak további kincse is hamarosan új, pompás külsőt kap. Stábunkat négy évvel ezelőtt kalauzolta a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomban Lászik Mihály történelemtanár, a csabai templomok mindentudó helytörténésze.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt, Szögi Lackó
vágó: Násztor Róbert

3. Hársfa és összetartozás

Ha nem lett volna a koronavírus világjárvány, a hazai szlovákság a hétvégén, július 4-én Tardoson találkozott volna éves legnagyobb ünnepén, a Magyarországi Szlovákok Napján. Reméljük, hogy jövőre már mindnyájan ott találkozhatunk, hiszen nemzetiségünk ereje a személyes találkozásokban is rejlik. A Domovina végén az együvé tartozás érzését, szellemi közösségünket az egyik szlovák jelképpel, a hársfával és Katarína Koščová szlovák énekesnő gyönyörű énekével szeretnénk hangsúlyozni.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szögi Lackó
vágó: Raffai Csongor

2020. június 29., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től!

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább