×

Domovina: Az Oroszlányi Szlovák Tájház kincsei

A június 15-i adás tartalmából.

1. Iskoláink elmúlt hónapjairól
Véget ért az 2019/2020-as különleges tanév. Hogyan birkóztak meg az elmúlt hónapokkal szlovák iskoláink? Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke osztja meg velünk gondolatait.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr-vágó: Pokrián Péter

2. Hogyan élte meg a karantént az Ozvena Szlovák Kórus?
Június 5-én megnyíltak a határok Csehország, Magyarország, Ausztria és Szlovákia között. Ezt a tényt a Medve ( Medveďov) -Vámosszabadi szlovák- magyar határátkelőn közösen jelentette be Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök- helyettese. Éppen ezen a napon forgattunk Budapesten az Ozvena Szlovák Kórus elnökasszonyánál. Ahogy látni fogják, napi rendszeres videokonferenciájukon a hosszú karantén után erről a hírről is örömmel beszélgettek az Ozvena tagjai.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

3. Az Oroszlányi Szlovák Tájház kincsei
A Miniszterelnökség az idén 13 szlovák nemzetiségi tájházat részesített támogatásban. Közéjük tartozik az oroszlányi szlovák tájház és emlékház is. A támogatás felhasználásáról is beszélgettünk Szabó Erzsébettel, az oroszlányi szlovákság lelkével, a helyi önkormányzat elnökével, aki szívesen kalauzolt bennünket a város büszkeségének számító kis ékszerdobozban.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr-vágó: Pokrián Péter

4. Maszkversenyt hirdetett a szlovák hetilap
A Ľudové noviny szlovák hetilap olvasói versenyt hirdetett. A legötletesebb, legszebb, saját készítésű maszkot keresték.
Műsorunk végén a díjnyertes és a legsikerültebb munkákat mutatjuk be.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
vágó: Csepregi János

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2020. június 15., hétfő, 7:10 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től!

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább