Domovina: Karanténban

A május 11-i adás tartalmából.
  1. Karanténban

Az új koronavírus terjedésének meggátolására március közepétől Magyarországon is – mint a világ sok már országában – számos korlátozó intézkedést vezettek be. Mindnyájunk élete megváltozott.
Ez az állapot természetesen nagy hatással volt a hazai szlovákság életére is. Nemzetiségi pedagógusainknak is egyik pillanatról a másikra kellett alkalmazkodniuk a megváltozott körülményekhez. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon Püspökhatvanban hogyan működnek az első, kísérleti módszerek, mi az, ami beválik az oktatásban, s milyen kihívásokkal néz szembe a nemzetiségi önkormányzati munka.

Sóskúton is várják a szlovákok, hogy minél hamarabb találkozhassanak a barátaikkal. Addig is mindenki otthon, saját otthonában tölti az időt, és várja, hogy fokozatosan oldják fel a korlátozásokat. Kölcsönösen segítenek egymásnak és a jövőre vonatkozó terveket szövögetnek.
Ebben a szokatlan helyzetben látogattuk meg Mráz Gabriellát, az egyik helyi szlovák aktivistát, valamint a Horváth családot. Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet, hogyan tudnak megküzdeni a felmerülő nehézségekkel és mi tartja őket a felszínen.

Gyártásvezető: Rózsa Csilla
Operatőr- vágó: Pokrián Péter
Szerkesztő-rendező: Klausz Karola

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2020. május 11., hétfő, 7:05 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től!

Tovább a műsor oldalára >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/05/01-5-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább