Domovina: Új formátumú műsorok

Az április 20-i adás tartalmából.

Furcsa, zaklatott időket élünk, amikor az egész világ a koronavírus világjárvánnyal küzd. Remélem, önök mindnyájan egészségesek és otthon nézik műsorunkat! A biztonsági előírások teljeskörű betartása mellett, a következő hetekben, a Domovina szlovák magazin is követi az idők szavát és új formátumú műsorokkal is jelentkezünk.Hiszen a hazai szlovák közösség élete sem állt meg, csak másképp működik.

1. Az Országos Szlovák Önkormányzat elnökének tájékoztatója

Az április 20-i Domovinát április 14-én rögzítettük. Az elmúlt hetek tapasztalatairól és jövőbeni terveiről Hollerné Racskó Erzsébetet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnökét kérdeztük meg – az internet segítségével.

2. A parlament szlovák szószólójának tájékoztatója

Március 16-tól kezdve, aki csak teheti, otthonról dolgozik.Ám vannak esetek, amikor az emberek kénytelenek elhagyni az otthon biztonságát. Így van ez Paulik Antal, a parlament szlovák szószólójának esetében is.

3. A Ľudové noviny főszerkesztőjének tájékoztatója

Ebben az időszakban szlovák hetilapunk, a Ľudové noviny is sok-sok újdonságot kínál az olvasóknak, melyekről Fábián Évával, az újság főszerkesztőjével beszélgetünk, aki egy igazi meglepetést is kínál – a Vertigo Szlovák Színház művészeinek üdvözleteit – az idei költészet napjára az olvasóknak küldött szavalatait.

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Operatőr: Csepregi János
Vágó: Násztor Róbert

2020. április 20., hétfő, 7:05 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től!

Tovább a műsor oldalára >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/04/parlament_vk.mxf_.01_01_39_12.Still001-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább