Rondó: Erő és lélek az örmény kereszténységben

Az április 9-i adás tartalmából.

A Rondó e heti adásában a közelgő ünnepre igyekszünk ráhangolódni.

VOLOSI A FONÓBAN
A legelismertebb világzenei szaklap, a londoni székhelyű SONGLINES listázta az elmúlt 5 év legjobb 50 lemezét, amelyek közé – egyetlen magyar kiadású albumként – bekerült Lajkó Félix és a lengyel VOLOSI közös lemeze, amely néhány nappal adásunk előtt elnyerte az idei lengyel Fonogram-díjat is.
A lengyel vonós kvintett néhány nappal a közösségi eseményeket tiltó intézkedések bevezetése előtt adott nagysikerű koncertet a Fonó Budai Zeneházban.

ÚJ KOLODKO SZOBOR BUDAPESTEN
Nőnapon újabb Kolodko miniszoborral lett gazdagabb a főváros. Az ukrán szobrász ezúttal Szenes Hanna alakját öntötte bronzba.

Szenes Hanna 1921-ben született Budapesten asszimilálódott zsidó családban. Miután származása miatt tanulmányait ellehetetlenítették, 1939-ben elhagyta az országot. Látva a II. világháború borzalmait, 1943-ban a verseket is író lány ejtőernyősként csatlakozott a brit hadsereghez. A rákövetkező évben Magyarországra küldték, hogy megakadályozza a magyar zsidók deportálását, de elfogták, megkínozták, és agyonlőtték. 23 éves volt.

A folytatásban Tadeusz Różewicz Tövis című versét lengyel és magyar nyelven Troján Tünde színművész mondja el, majd a Szent Efrém Férfikar Húsvéti könyörgés énekét hallgathatják meg nézőink.

KŐORSZÁG – ERŐ ÉS LÉLEK AZ ÖRMÉNY KERESZTÉNYSÉGBEN
Adásunk végén Örményországba kalauzoljuk el nézőinket.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – április 9., csütörtök, 6:50

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább