Rondó: A zene képes közelebb hozni különböző kultúrából érkező embereket

A március 26-i adás tartalmából.
 

V. MEYBAHAR EST A FONÓBAN
A zene képes közelebb hozni különböző kultúrából érkező embereket” – ezzel a mottóval indult el a hazai Meybahar zenekar est sorozata a FONÓ Budai Zeneházban. Dupla koncertjeiken mindig más és más hangszer kap főszerepet, legutóbb a klasszikus vonósok kerültek a középpontba.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
“Összefonódó szálak” ezzel a címmel nyílt több mint száz alkotást bemutató, reprezentatív bolgár-magyar textilkiállítás, Budapesten három helyszínen, így a B44 galéria mellett a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének Andrássy úti kiállítótermében is.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A Félelem Nélküli Élet Alapítvány és Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa nemzetközi fotópályázatot hirdet Maradjunk otthon, győzzük le a járványt! címmel.
A pályázat célja minél több ötletet adni a családoknak a kényszerszünet alatti idő hasznos és szórakoztató eltöltésére, határon innen és túl.
Ha kedvet kapott, küldjön egy fotót arról, hogyan tölti együtt a család a szabadidejét és, hogyan tartja be a kényszerintézkedések során bevezetett új szabályokat. A fényképeket 2020. április 5-ig várják a palyazat@fnea.hu email címre.
Bővebb információt a Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa facebook oldalán találnak.

ARTUR GOTZ BUDAPESTEN
Március 7-én a Bem József Lengyel Kulturális Egyesület szalonjában a Kabaret Starszych Panów azaz magyarul az „Idősődő urak Kabaréja – slágereivel lépett fel az ismert lengyel énekes és színész, Artur Gotz.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – március 26., csütörtök, 6:50

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább