Hrvatska Kronika: Ifjúsági kórustalálkozót szervezett Nagykanizsán a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

A március 18-i adás tartalmából.
 

Ifjúsági kórustalálkozót szervezett Nagykanizsán a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A Jézus Szíve templomban megtartott rendezvényre Borsfa, Murakeresztúr és Tótszerdahely iskoláinak kórusait hívták meg, de felléptek a fiatal nagykanizsai tamburások is. A kizárólag egyházi énekekből összeállított koncert előtt az egybegyűltek horvát nyelvű szentmisén vettek részt.

A riporter: Füri Tamás

A régi kátolyi óvoda épületét 2017-ben tájházzá alakították, amely a régi időknek és a településen élő sokác horvátok mindennapi életének állít emléket. A gazdag helytörténeti gyűjtemény az itt élő emberek kultúrájáról, hagyományaikról és szokásaikról tanúskodik.

A riporter: Balatinácz Renáta

A turisztikai vásár jó lehetőség arra, hogy az érdeklődők tájékozódjanak a hazai piac, illetve a kiállító országok ajánlatairól. A turizmus az utóbbi évtizedekben jelentős gazdasági ágazattá vált. Erről mi is meggyőződhettünk az idei budapesti nemzetközi turisztikai vásáron, amelyen gazdag kínálatával, természetesen a szomszédos Horvátország is bemutatkozott.

A riporter: Pavlekovics András

Műsorunk végén a Horvát Rádió és Televízió anyagát láthatják a montenegrói horvátokról. A következő percekben megtudhatják milyen fontos szerepet játszik a Kotori Egyházmegye a Boka kotorska területén élő horvátok hitéletének, nemzeti öntudatának és hagyományainak megőrzésében.

Hrvatska Kronika – Duna – március 18., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább