Rondó: Plakátművészet

A február 27-i adás tartalmából.
 

A Rondó e heti adásában a Platán Galériából jelentkezünk, ahol nemrégiben nyílt kiállítás Ola Niepsuj munkáiból. A műsor további részében zenével és könyvvel is készültünk.

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG GYEREKSZEMMEL
Vajon másképp látják-e a gyerekek azokat a nevezetességeket, amelyekre büszke egy ország. Ez is kiderül a Lengyel Nagykövetség Nyelviskolája által nemrégiben kiadott könyvekből, amelyeknek címe Magyarország és Lengyelország gyerekszemmel.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
– A plakátművészet bemutatásának, népszerűsítésének nagy hagyománya van a Lengyel Intézetben. Februárban Ola Niepsuj illusztrátor, grafikus munkáiból nyílt tárlat a Platán Galériában. Varsóban él és dolgozik, és egyike a legtehetségesebb fiatal lengyel grafikusművészeknek. Plakátok, arculat és infografikák tervezésével foglalkozik. Hagyományos technikák és digitális rajz együttes alkalmazásával eklektikus kollázsokat alkot.

– A belvárosi Glassyard Galériában ezúttal Agata Bogacka képeiből nyílt tárlat. A varsói festőművész 2000-es évek eleje óta a kortárs lengyel művészeti szcéna aktív szereplője. Jellegzetes figurális akril festményeiben érzelmi állapotait és mindennapi tapasztalatait szinte naplószerűen fogalmazza meg.

– Február 29-én ismét Meybahar Est lesz a FONÓ Budai Zeneházban. Ezúttal klasszikus vonósokkal a főszerepben. Görögország egyik legtehetségesebb fiatal vonós zenészei, a Papaioannou testvérek, Pavlos Spyropoulosszal és a Meybahar zenekarral kiegészülve 8 órától lépnek színpadra.

– Március 7-én este a 9. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának kísérőprogramjaként az a lengyel Volosi együttes ad koncertet, amely tavaly Lajkó Félixszel közös albumot adott ki a Fonó Budai Zeneház és a Waclaw Felczak alapítvány gondozásában.

GANNA KONCERT AZ OPUS JAZZ CLUBBAN
Hanna, vagy ahogy a németek mondják Ganna Ukrajnában született, de 13 éves kora óta Berlinben él. A fiatal ukrán énekesnő nevét viselő öttagú formáció, melynek minden tagja más országból származik, merészen ver hidat különböző zenei világok között, az ukrán népzenétől a jazzen át, egészen a neoklasszikus muzsikáig. Ezúttal az Opus Jazz Clubban adtak koncertet.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – február 27., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább