Hrvatska Kronika: A Horvát Köztársaság függetlenségének és nemzetközi elismerésének 28. évfordulója

A január 29-i adás tartalmából.
 

Az Európa Tanács 2020 közepéig tartó horvát elnöklése alatt különböző kulturális eseményeket szervez a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövetsége. Szimbolikusan a főváros központjában megkötött nyakkendővel (kravátlival) kezdődött meg a magyarországi horvát rendezvények sorozata.
Riporter: Pavlekovics András

A Horvát Köztársaság függetlenségének és nemzetközi elismerésének 28. évfordulója, illetve az Európai Unió soros elnökségének átvétele alkalmából új névtáblát avattak a Horvát Köztársaság pécsi Főkonzulátusának épületén. Az ünnepségen részt vett Pécs város polgármestere és a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke is.
Riporter: Sákán Tímea

Az említett évfordulókról és eseményekről való ünnepi megemlékezés a pécsi Dóm Kőtárban folytatódott, ahol Pági csipke- és fotókiállítás nyílt Pag város turisztikai, gasztronómiai és kulturális értékeinek bemutatásával.
Riporter: Sákán Tímea

Gadányi Pál bácsi, közkedvelt és közismert dudás a „Népművészet Mestere”, ma már talán az egyetlen horvát népi dudás és dudakészítő a Dráva mentén. Betegség miatt sajnos már hat éve nem zenél, de a dudának ma is külön helye van a szívében. Időskori napjait szülőfalujában, a szeretett Tótújfaluban tölti, ahol két éve látogattuk meg. A Somogy Megyei Horvát Önkormányzat tavaly december 18-án életműdíjjal tüntette ki.
Riporter: Balatinácz Renáta

Hrvatska Kronika – Duna – január 29., szerda, 6:50

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább