×

Domovina: Nagy Mária a Nemzetiségekért-díj 2019 kitüntetettje

A január 13-i adás tartalmából.

1. Nagy Mária a Nemzetiségekért-díj 2019 kitüntetettje
A magyar kormány 1995-ben nyilvánította december 18-át a kisebbségek napjává és ekkor alapították a Kisebbségekért-díjat is. 2012-ben az Országgyűlés ezt a napot a nemzetiségek napjára nevezte át,az ez alkalomból odaítélt díjat pedig a Nemzetiségekért-díjnak nyilvánította. Nemzetiségünk friss díjazottja, a piliscsévi Nagy Mária tavaly december 17-én vehette át az elismerést.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: raffai Csongor
Vágó: Násztor Róbert

2. „Hogyan tovább magyarországi szlovákok?”– a Magyarországi Szlovákok Szövetségének hagyományos konferenciája Pilisszentkereszten
A piliscsévi Nagy Máriához hasonlóan a Magyarországi Szlovákok Szövetsége konferenciájának résztvevői közül is sokan aktívak mind a civil szférában, mind valamely szlovák önkormányzatban is. Ha mégsem, akkor a szlovák településeken együttműködnek ezekkel a testületekkel. A szövetség november végén rendezte meg Pilisszentkereszten a ”Hogyan tovább magyarországi szlovákok?
– A nemzetiségi önkormányzati választások után” című hagyományos konferenciáját. Műsorunk stábját is meghívták az eseményre.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Pokrián Péter
Vágó: Násztor Róbert

3. Horst Häupl: Bergfest – polka – a Tótkomlósi Gyermek Fúvószenekar előadásában
Egy hét múlva is várjuk önöket a képernyők elé, mégpedig a tótkomlósi fúvósok karácsonyi koncertjével. Ma polkával búcsúzunk önöktől, melyet eredetileg a cseh legények táncoltak. Magát a műfajt 1843-ban mutatták be Párizsban, és azóta az egész világon kedvelt és nagyon népszerű lett. Rövidesen a Tótkomlósi Gyermek Fúvószenekar előadásában hallhatnak egy polkát.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Kajtsa Zoltán, Raffai Csongor, Szél Zsolt, Szögi Lackó
Vágó: Csepregi János

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. január 13., hétfő, 7:10 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:45-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább