Rondó: Az én fiam, Maximilián

A december 5-i adás tartalmából.
 

Mai adásunkban két olyan történetet mutatunk Önöknek, amelyek főhősei mertek bátrak lenni, és készek voltak minden pillanatban kiállni az igazságért.

ATHÉNI MŰEGYETEMI FELKELÉS ÉVFORDULÓJÁN
1944. december 3. és 1973. november 17. – két dátum, amely jelentősen meghatározta a XX. századi görög történelem alakulását, üzenetük pedig napjainkban is aktualitással bír. Mindkét esetben a cél az elnyomás, a háború és a diktatúra elleni fellépés volt, amelyet a fennálló hatalom vérbe fojtott.
A véres események évfordulóján a görög nép minden évben kulturális műsorral tiszteleg az áldozatok emléke előtt.
Adásunkban a hazai görög közösség november 17-i megemlékezéséről számolunk be, amelyen két neves görögországi művész is fellépett.

AZ ÉN FIAM, MAXIMILIAN
25. alkalommal rendezték meg a Lengyel Keresztény kulturális napokat. Ez alkalomból mutatták be Kazimierz Braun, Az én fiam, Maximilian című darabját a Nemzeti Színházban. A lengyel dráma középpontjában az auschwitzi vértanú Maksymilian Kolbe atya áll. A folytatásban az Ő történetét ismerhetik meg a lengyel Teatr Oratórium előadásában.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
MIRA GENDOVA KIÁLLÍTÁS A BOLGÁR KULTURÁLIS INTÉZETBEN

E heti adásunkban Mira Gendova kiállítását ajánljuk, amely december 10-ig látogatható az Andrássy út 14. szám alatti Bolgár Kulturális Intézetben.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 5., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább