×

Srpski ekran: A Matica srpska Galériájának Emlékszobája

A december 17-i adás tartalmából.
 

– A Matica srpska Galériájának Emlékszobája nemrég újabb művészeti adománnyal bővült, Vujicsics Mariettának, a 2002-ben elhunyt néhai irodalmár és jeles közéleti személyiség, Vujicsics Sztoján feleségének köszönhetően. A Galériában három polgár portréját és néhány műtárgyat állítottak ki Vujicsics Sztoján és Marietta hagyatékából.

– Az újvidéki Matica srpska Galéria évfordulója alkalmából megnyílt a Kračun című kiállítás, amely a barokk kor legkiemelkedőbb szerb egyházi festőjének Teodor Kračunnak az életútját követi. Miroslav Timotijević művészettörténész a festőről szóló monográfiáján alapuló kiállítást Vladimir Simić rendezte.

– Mitar Mirko Krkeljić Legjobban a virágon című első szerzői és rendezői estjére a Magyarországi Szerb Színház színpadán december 12-én került sor. A modern kor családi pszcihodrámáját bemutató előadásban a szerb színház vezető színésznője, Zorica Jurković és a budapesti Vígszínház színésze, Ember Márk, valamint maga a rendező játékát láthatta a közönség. Forgatócsoportunk a bemutató előtti próbák egyikének részleteit rögzítette.

Srpski ekran – Duna – december 17., kedd, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább