Roma magazin: A tradíciók megőrzése

A december 16-i adás tartalmából.
 

December 10-én második alkalommal adták át a Kaposvári József-díjat Budapesten, a Gaál Imre Galériában. A civil kezdeményezés alapján létrejött elismerés a tragikusan fiatalon elhunyt Kaposvári József cipészmester nevét viseli, akit minőségi munkája és segítőkészsége miatt tiszteltek országszerte. A díjat alapító Kaposvári József Stúdió összesen 17 olyan személynek adott elismerést, akik példamutató tevékenységet folytatnak.

A Heves megyei kis faluban, Kápolnán a tradíciók megőrzése az egyik legfontosabb dolog az ott élők számára. Bánrévi Marianna, a Remény Hídja Egyesület vezetője is ezt a célt tűzte ki maga elé, mivel a nagyapja az egyik szellemi vezetője volt a helyi cigányságnak. Mariann a szülők és családja támogatásával minden nap foglakozik a helyi gyermekekkel annak érdekében, hogy sikeres felnőttekké váljanak.

Négy különböző előadó, és négy különböző zenei műfaj. Szőke Nikolettát, Ruszó Alexandrát, Kökény Attilát és Farkas Zsoltot december 20-án a P’amende című műsorunkban, december 23-án pedig itt, a Roma Magazinban láthatják nézőink. (Műsorajánló)

Úgy kell építeni a helyi közösséget, mintha egy nagy család lenne – vallja Rusznyák István, akit az utóbbi tizenhárom évben sikeres civil szervezetéről ismertek meg a sajókazaiak. A többség azt szeretné, ha tudását és tapasztalatait ezentúl az egész település érdekében hasznosítaná, ezért bizalmat szavaztak neki, hogy polgármesterként dolgozzon Sajókazán.

Roma magazin – Duna – december 16., hétfő, 7:25

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább