Roma magazin: A siker kulcsa az összefogás

A december 9-i adás tartalmából.
 

A siker kulcsa az összefogásban, egymás kölcsönös megsegítésében van – mondja Mága Zoltán, aki tovább folytatja az általa indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát. A hegedűművész az idei évben hátrányos helyzetben élőknek, kórházaknak és iskoláknak nyújt segítséget, valamint templomok felújítását is szeretné támogatni. Advent első vasárnapján Mága Zoltán és zenésztársai az aszódi evangélikus templomban léptek fel.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabura a rendszerváltás előtt – jól működő termelőszövetkezetének köszönhetően – a környék egyik leggazdagabb települése volt. Harminc év elteltével azonban ma az ország legszegényebb községei közé tartozik. Itt szeretne fejlődést elindítani Farkas László, aki öt év kihagyás után ismét polgármesterként tervezi Tiszabura jövőjét.

Kállai András 2006-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, de valójában már több mint 20 éve foglalkozik képzőművészettel. Az alkotói munka mellett művésztelepet vezet Veresegyházán, középiskolában tanít Budapesten, és önkéntes munkát is végez a köz javára. Nevéhez fűződik többek között a marosvásárhelyi cigány hős, Puczi Béla tiszteletére állított emléktábla is.

Roma magazin – Duna – december 9., hétfő, 7:25

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább