Roma magazin: Megszerettetni a labdarúgást és lehetőséget adni a hátrányos helyzetű tehetségeknek

A december 2-i adás tartalmából.
 

A három éve diplomázott Bangó Alexandra ma már tervező-grafikusként és designerként dolgozik Budapesten. Munkáiban megjelenik a természet és az állatvilág szeretete, grafikái megtalálhatóak gyermekkórházakban, óriásplakátokon és lemezborítókon is. A 23 éves lány nagy álma, hogy egyszer egy saját cégen keresztül népszerűsítse munkáit.

Megszerettetni a labdarúgást és lehetőséget adni a hátrányos helyzetű tehetségeknek – leginkább ez a célja a Grund programnak, amelyet a magyar cigány labdarúgó válogatott menedzsere, egyben a Farkas János Alapítvány elnöke, Mezei István indított el két évvel ezelőtt. A kezdeményezés első helyszíne Kaposvár volt, ahol a gyerekek ma is örömmel vesznek részt a programban.

Egy fiatal tehetség, aki már játszhatott együtt Richard Bonával, idén nyáron pedig egy francia jazz fesztiválon George Bensonnak gitározott. Ő Palásti Máté, a Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori növendéke, aki ma már a saját nevével fémjelzett amerikai jazzgitáron játszik. Álmai megvalósításához Máté számára a szorgalom és a hit a legfontosabb.

Roma magazin – Duna – december 2., hétfő, 7:25

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább