Srpski ekran: A szigetvári szerbek múltja

Az október 15-i adás tartalmából.
 

A Baranyai Szerbek Napja alkalmából, a magyarországi Szerb Kultúra Hónapja befejező részében október 5-én Szigetváron emléktáblát avattak az egykori szerb templom helyén, és bemutatták a Baranyai Füzetek 16., A szigetvári szerbek múltjáról című kiadványát. Ezzel a riporttal kezdjük mai adásunkat.

A Szerb Intézet, a Szerb Fővárosi Önkormányzat és a Szerb Kulturális Központ szervezésében a magyar fővárosban szeptember 12-én bemutatták a Jovan Nenad cár – a Fekete Ember élete, műve és hagyatéka című monográfiát, melynek szerzője Boris Stojkovski.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián megtartott ünnepi koncert kétségtelenül a magyarországi 10. Szerb Kultúra Hónapja eseménysorozat koronája volt. A Szerb zeneszerzők nyomában című műsorban bemutatkoztak Mirko Milošević jazz zongorista, a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium kórusa és a belgrádi Altro senso zongorakvintett. Az anyaországi zeneművészek a budai származású népszerű szerb zeneszerző, Petar Stojanović zenei hagyatékából készült válogatással mutatkoztak be.

Srpski ekran – Duna – október 15., kedd, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább