×

Domovina: Magyarországi Szlovák Újságírók Napja

Az október 14-i adás tartalmából.

1. A Külhoni Szlovákok Hivatala szeptemberben alapította meg a Fuhl Imre elnökletével működő média bizottságát

Szeptemberben alapította meg a Külhoni Szlovákok Hivatala a Külhoni Szlovákok Média és Kiadói Bizottságát. A testület a hivatal elnökének tanácsadói csoportja lesz. A bizottság alakuló és beiktató ülését a Szlovák Rádió és Televízió Kassai Stúdiójában tartották.A média területéért alelnökként Ľuba Koľová, az RTVS szerkesztője lesz a felelős.A kiadói tevékenységet a másik alelnök, szerbiai Vladimír Valentík gondozza majd.A bizottság elnöki tisztségét pedig magyarországi kollégánk, Fuhl Imre tölti be.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

2.  Magyarországi Szlovák Újságírók Napja 2019- az idén Pilisszentkereszten

Amikor 1957. október 4-én napvilágot látott a Ľudové noviny szlovák hetilap legelső száma, az alapítók biztosan nem sejtették, hogy a nemzetiségünk életében oly fontosnak bizonyuló tettükkel kijelölték a magyarországi szlovák újságírók napját is.

A magyarországi szlovák újságírók napjának tiszteletére a SlovakUm Non-profit Közhasznú Kft., a Ľudové noviny hetilap szerkesztősége, valamint az Országos Szlovák Önkormányzat szervezésében
került sor október 4-én Pilisszentkereszten, a Pilisi Szlovákok Központjában a magyarországi szlovák újságírók találkozójára.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

3. Peter Lehocký tárlata Budapesten
A Budapesti Szlovák Intézet a nyári szünet után egy remek kiállítással indította őszi szezonját. Peter Lehocký szobrászművész “Rajzok és plasztikák” című önálló képzőművészeti tárlatával várja az érdeklődőket.
A kiállítás fővédnöke Pavol Hamžík, a Szlovák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. A tárlat október végéig tekinthető meg.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. október 14., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább