×

Domovina: Görög-szlovák kapcsolatok Tótkomlóson

Az október 7-i adás tartalmából.
 

1. Görög-szlovák kapcsolatok Tótkomlóson

„Menekült görög gyerekek és vendégszerető befogadó családok emlékére”- ez a felirat olvasható az augusztus 20-án, a tótkomlósi Jankó János Általános Iskolában és Gimnáziumban felavatott emléktáblán. A szöveg görögül, szlovákul és magyarul is szerepel a táblán, mert annakidején egy szomorú történelmi esemény ezt a 3 nemzetiséget hozta össze a dél-alföldi városkában. A görög gyerekek 1949-ben 3 hónapot töltöttek Tótkomlóson.
Annyira jól érezték magukat ezen a településen, hogy a mai napig szeretettel emlékeznek egykori barátaikra és nevelőszüleikre.

szerkesztő: Bencsik János, Agárdi Elektra
operatőr: Kajtsa Zoltán, Raffai Csongor
vágó: Raffai Csongor

2. Helver éjszakája – a Vertigo új darabja

A Vertigo Szlovák Színház professzionális társulata június 13-án a budapesti Szerb Színházban mutatta be Ingmar Villqist lengyel szerző Helver éjszakája című különleges darabját.

Helver és Karla együtt élnek egy lakásban. Az asszony sem nem a férfi édesanyja, sem nem a testvére vagy a felesége. Mégis ő a mindene, de végülis senkije. Egy szép napon az ablakuk alatt és az egész városban felbolydul a nép, s a tömeg céljai mindig kiszámíthatatlanok. S a konyha, Karla és Helver egykor biztonságos menedéke, egyszeriben mindkettőjük számára csapdává válik…
Stábunknak is megadatott, hogy ott lehettünk ennek a felejthetetlen színpadi műnek a premierjén.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szögi László, Raffai Csongor
vágó: Csepregi János

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. október 7., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább