×

Domovina: Pilisi túra Juraj Migaš emlékére

A június 17-i adás tartalmából.

1. Pro Cultura MInoritatum Hungariae –díjat kapott Bárkányi Zoltán és Hévizi Pál
A Pro Cultura Minoritatum Hungariae-díjjal a nemzetiségi kultúra és élet területén végzett kiemelkedő teljesítményeket díjazzák. Május második felében két magyarországi szlovák úriember is átvehette ezt a jelentős kitüntetést.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Bede Sándor, Szél Zsolt
vágó: Csepregi János

2. SK-HU gazdasági fórum
A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt öt esztendőben egy közös projektet valósított meg Dunaszerdahely városával a Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A projekt eredményeként felépült Törökbálinton a Magyar – Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ, Dunaszerdahelyen pedig új irodahelyiségeket alakítottak ki a vállalkozóknak. Az elmúlt 5 éves projekt időszak értékelését a magyar és a szlovák szakemberek
Törökbálinton tartották május közepén, a Magyar – Szlovák Gazdasági Kapcsolatok Fórumán.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

3.Pilisi túra Juraj Migaš emlékére
A Pilisi Szlovákok Egyesülete a május 18-án szervezte meg a Juraj Migaš néhai szlovák nagykövet emléke előtt tisztelgő XI. Pilisi Túrát. A pilisszentkereszti Pilisi Szlovákok Központja előtt kora reggeltől gyülekeztek az ország minden szegletéből és az anyaországból is szép számmal érkezett túrázók és érdeklődők. Az emléktúra alapítói előtti tisztelgést követően a résztvevők közösen jutottak fel a Pilis – tető 756 méter magas csúcsára.A Boldog Özséb – kilátóból megcsodálták a környező hegyormokat.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. június 17., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:45-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább