Roma magazin: Jezsuita Roma Szakkollégium

A május 27-i adás tartalmából.
 

A magyar nemzet értékgazdagsága a magyar és a nemzetiségi közösségek összességéből áll – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten, a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjak átadása alkalmából. A hazai nemzetiségek kultúrájáért végzett tevékenységek legmagasabb szakmai elismerését a kulturális sokszínűség világnapján adták át. A díjazottak között volt Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész, valamint „Pecek” Lakatos László zenész, zenekarvezető.

Fehéren-feketén – ezzel a címmel szerveztek fotókiállítást nemrégiben Kiskőrösön Irányi Judit, Amerikában élő fotóművész alkotásaiból. A hetvenes években készült képek a helyi cigány közösség akkori életét mutatják be. A kiállítást Kunhegyesi Ferenc festőművész, a kiskőrösi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője szervezte meg, aki szerint a fotók fontos üzeneteket közvetítenek mindenki számára.

Lakhatást biztosít, ösztöndíjat ad és közösséget épít – ez a Jezsuita Roma Szakkollégium, amely 2011 óta működik Budapesten. Legfontosabb céljuk, hogy a diákok számára megadjanak minden olyan támogatást, amit szociális helyzetük miatt otthonról nem kaphatnak meg. Az ingyenes nyelvoktatás és egyéb hasznos képzések mellett azt szeretnék, ha a szakkollégiumban otthon éreznék magukat a fiatalok.

Roma magazin – Duna – május 27., hétfő, 6:45

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább