×

Domovina: A nemzetiségi kutatásokról és az oktatásról

A május 20-i adás tartalmából.
 

A nemzetiségi kutatásokról és az oktatásról a Szegedi Egyetem Nemzetiségi Intézetében
„Nemzetiségi kutatás, nemzetiségi oktatás a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Nemzetiségi Intézetében“ címmel szerveztek konferenciát Szegeden. A rendezvény hozzájárult ahhoz is, hogy az intézetben működő tanszékek – köztük a szlovák is – jobban megismerjék egymást, valamint tájékoztassanak aktuális projektjeikről és kutatási eredményeikről.Április 26-án, a konferencia napján több fontos évfordolóról is megemlékeztek.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Kajtsa Zoltán
vágó: Násztor Róbert

Majális és sváb-szlovák bál Pilisszántón
Nem csak Szegeden vannak közös programjai a német és a szlovák nemzetiségnek. Ha május eleje, akkor Pilisszántón majálist rendeznek, amit minden évben vár az egész régió.A községi önkormányzat, az Országos Szlovák Önkormányzat és az Identita Szlovák Egyesület által kínált gazdag programkavalkád az idén egy különleges kezdeményezéssel bővült. Helyi, nemzetiségi kötődésű fiatalok kezdeményezésére rendezték meg az I. Szlovák – Sváb Bált, amelynek lelkes fogadtatása lehet a folytatás záloga.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Békéscsabai nyugdíjasok szegedi kirándulása
A Békéscsabai Nyugdíjasklub tagjai aktív életet élnek. Ha a családban éppen nincs aktuális feladatuk, akkor a székhelyükön jönnek össze, vagy különböző kirándulásokon elevenítik fel a közös élményeket.
Legutóbb a tévéstúdióba és Szeged városába szerveztek kirándulást.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szögi László
vágó: Raffai Csongor

2019. május 20., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:45-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább