×

Domovina: Viktor Hulík – egy világhírű szlovák művész Budapesten

Az április 29-i adás tartalmából.
 

1. A Szarvasi Cervinus Teátrum jubileuma

A magyarországi szlovákok az országban több helyen is áldozhatnak a szlovák színjátszásnak,hiszen szerencsére két színházunk is van. 1997-ben Onodi Daniella vezetésével alakult meg a Vertigo Szlovák Színház. Egy pár évvel később pedig Szarvason jött létre fiatalabb testvére, a Cervinus.Márciusban a Nemzeti Színház falai között ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját a Szarvasi Cervinus Teátrum.
Az elmúlt időszakban a színház több mint 40 bemutatót tudhatott maga mögött – szlovák és magyar nyelven.Eddig több mint 40 hivatásos színész játszott már a társulatban. A jubileumi ünnepségre két nagysikerű előadással érkeztek a fővárosba. A Drótos Jankó többgenerációs családi darabbal és a Szigorúan tilos című kortárs szlovák művel Peter Karvaš tollából.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

2. Viktor Hulík – egy világhírű szlovák művész Budapesten

Ismerik-e Pozsony óvárosában a rendkívül népszerű Čumil szobrot,
amelyet szinte minden turista lefényképez? Viktor Hulík szlovák művész alkotása az is. Április 10. és 27. között Budapesten is kiállított, ám művei, amelyeket rövidesen megmutatunk egész mások, mint az előbb említett kultikus pozsonyi szobor. Nem csoda, hiszen egy rendkívül sokoldalú,világszerte igen keresett művészről van szó. S ha a Három Hét Galériában elmulasztották a kiállítását, ismerkedjenek meg vele a mi műsorunkban!

 

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr:Szél Zsolt
vágó: Násztor

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. április 29., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:45-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább