Hrvatska Kronika: „Muraközi Népdaltalálkozó“

Az április 24-i adás tartalmából.
 

– Az Országos Horvát Önkormányzat idei második Közgyűlését április 13-án, Budapesten, a Croatica új épületében tartották. A képviselők megvitatták és elfogadták az Önkormányzat fenntartásában álló intézmények tevékenységének beszámolóit, a pénzügyi beszámolókat, intézményvezetőket neveztek ki és több más fontos dologról is döntöttek.

– A közelmúltban Szemely helyi és Horvát Nemzetiségi Önkormányzata a pécsi August Šenoa Horvát Klubbal közösen Regionális Horvát Borversenyt rendezett. Az eredményhirdetés előtt ünnepséget tartottak a Horvát – Magyar Kulturális Központ alapkőletételének alkalmából. A nagyterem mellett az új épületben a helyi és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat is otthonra lel.

– A Muraköz megye Horvát Kulturális és Művészeti Együtteseinek Közössége, a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület, és a „Stipan Blažetin” Horvát Művelődési Intézet április 6-án a tótszentmártoni Kultúrotthonban rendezték a „Muraközi Népdaltalálkozó“ válogató versenyét. A nézők eredeti muraközi népdalok kiemelkedő előadásában gyönyörködhettek. A szakmai zsűri csak májusban dönti el, hogy az előadók közül kit hívnak meg a júniusban Nedelišćeben (Drávavásárhelyen) megrendezésre kerülő 35. Muraközi Népdaltalálkozóra.

Hrvatska Kronika – Duna – április 24., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább