Dokuzóna: VAGYOK, AKI VAGYOK…

December 18-án, 22:35-től a Duna World műsorán!
 

VAGYOK, AKI VAGYOK…
A portréfilmben Trojan Tünde lengyel származású, Magyarországon élő és alkotó előadóművész mindennapjaiba tekinthetünk be.

Trojan Tünde a krakkói Jagelló Egyetem lengyel-színház szakán diplomázott. Aktív tagja a magyarországi lengyel kulturális, nemzetiségi színházi életnek, a Magyar Rádió lengyel nemzetiségi műsorának munkatársa, s mindemellett még a Zorncia Bolgár Hagyományőrző Táncegyüttes tagja is.

GÖRÖG MARADTAM…
Filmünkben Caruha Vangeliót ismerhetik meg nézőink, aki irodalmár, műfordító, nyelvtanár, a görög közösség meghatározó képviselője. Kisgyerekként érkezett Magyarországra, több gyermekotthon után Beloianniszban nőtt fel.
Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karának görög-történelem szakán fejezte be. Férjével, a Szabó Kálmánnal együtt óriási szerepe volt az ELTE újgörög szakának létrehozásában és működtetésében. Az újgörög irodalommal a magyarországi olvasók javarészt kettőjük fordításain keresztül találkozhattak az elmúlt évtizedekben. Fontos szerepe volt a magyarországi görög közösség gyermekeinek anyanyelvi és népismereti oktatását biztosító vasárnapi iskola, majd a kiegészítő nyelvoktató iskola, valamint a Neaniki Szkíni ifjúsági színjátszó csoport létrehozásában és szervezésében.

A műsorszám megtekintése, 6 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 555. oldalán.

Felelős szerkesztő: Ntamtsiou-Agárdi Elektra

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább