Dankó Rádió tematikus hétvége az aranytrombitás emlékére

105 éve született Zsoldos Imre karmester és trombitás, ez alkalomból emlékezik rá tematikus hétvégjén a Dankó Rádió. Április 13-án és 14-én a Jó pihenést! és a Szív küldi szívnek szívesen című műsorokban csendülnek fel legendás dalai.
 

Zsoldos Imre trombita szakon tanult, de játszott furulyán, harmonikán és hegedűn is. 1948-tól a Magyar Rádió munkatársa lett, majd a Magyar Rádió Tánczenekarának karmestere és szólistája, később Dobsa Sándor zongoristával megalapította a Stúdió 11 könnyűzenei együttest. A zenekar állandó tagjaként szerepelt rádiós és televíziós könnyűzenei műsorokban, valamint szimfonikusokkal és vokállal kiegészülve a 60-as, 70-es évek népszerű televíziós táncdalfesztiváljain. Az 1950-es évektől olyan híres budapesti helyeken szórakoztatta a vendégeket, mint az Arizona, a Moulin Rouge, vagy a Palais de Dance nevű mulató. 1970-től a Stúdió 11 zenekarral vendégszerepelt Európa több országában, az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztráliában is. Szólistaként két önálló nagylemeze, a zenekarral körülbelül húsz kislemeze jelent meg.

Engem úgy ismernek, mint az aranytrombitást, de egy régi közmondás szerint a változatosság gyönyörködtet, ezért szoktam a trombita mellett hegedülni, különleges hangszereken játszani, dalokat előadni. A zenének minden fajtáját szeretem” – nyilatkozta a zenész egy korábbi interjúban.

A Dankó Rádió tematikus hétvégéjén dalai mellett magánéletéről tudhatnak meg többet a hallgatók. Zsoldos Imre családi életét is áthatott a zene: felesége, a Különös éjszaka volt című slágerrel ismertté vált Sárosi Katalin énekesnő volt, akitől egy fia született, Zsoldos „Dedy” Gábor, a későbbi Hungária és Dolly Roll dobosa.

Zsoldos Imre tematikus hétvége – április 13-án és 14-én a Dankó Rádióban.

Olvasson tovább