Dankó Klub – hamarosan újraindul a Dankó Rádió koncertsorozata

Ismét útra kel idén a Dankó Rádió Dankó Klub című koncertsorozata. Az első állomás a dél-magyarországi Újszentiván, az Epreskert Rendezvényházban tartandó ingyenes koncerten Szóka Júlia, Buch Tibor és Budai Beatrix lépnek fel március 4-én.

Idén tízéves a Dankó Rádió közkedvelt koncertsorozata, a Dankó Klub, amely határon innen és túl a magyar zene kedvelőit szórakoztatja a rádióban is felcsendülő műfajokkal, a magyarnótával, a népdallal, az operett- és az örökzöld slágerekkel. A koncertturnén hagyományosan nyolc hazai és két határon túli településre látogatnak el, idén márciusban először a Csongrád-Csanád vármegyei Újszentivánra. A rendezvénysorozat töretlen népszerűségnek titka, hogy a közönség személyesen találkozhat a Dankó Rádióból ismert előadókkal, akiket minden alkalommal neves prímások által vezetett cigányzenekarok kísérnek.

Az Epreskert Rendezvényházban március 4-én szombaton 16 órától Szóka Júlia, Buch Tibor és Budai Beatrix hozza el a magyar nóta, népdal és az operett legismertebb dallamait. Szóka Júlia primadonna csaknem tíz év után tér vissza a Dankó Klub színpadára – ezúttal egy népdalcsokorral is megörvendeztetve a közönséget –, Buch Tibor pedig most először csatlakozik a programhoz.

A zenei kíséretről ezúttal Johan János prímás héttagú zenekara gondoskodik. A műsor résztvevője emellett a Bánát Zenekar, akik tamburajátékukkal csatlakoznak az előadáshoz.

A Dankó Klub előadásainak legjobb produkciói bekerülnek az MTVA Archívumába, és a zenei anyag feldolgozását követően minden napszakban találkozhatnak a hallgatók egy-egy ilyen felvétellel a programkínálatban. A felvett anyagokat később a Dankó Rádió Facebook oldalán is újranézhetik az érdeklődők.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a 06/20-260-7577-es telefonszámon lehet megtenni.

Márciusban Újszentivánra érkezik a Dankó Rádió koncertsorozata – a Dankó Klub!

Olvasson tovább