Híradós korszakának kulisszatitkát fedte fel Novodomszky Éva

A Duna műsorvezetője gyermekkoráról és egy titkos tévés szokásáról is mesélt a Dankó Rádióban.
 

Gyerekkorát Szarvason töltötte, majd Szentesre került gimnáziumba, ahol drámatagozaton tanult, a főiskolás éveit pedig Kecskeméten folytatta. A Duna egyik ikonikus arca, Novodomszky Éva nagy felfedező, de a nyughatatlanság mégsem jellemző rá – már gyerekként is a természethez fordult, amikor valami nyomta a lelkét, órákon át tudott gyönyörködni a Körösben. Noha évtizedek óta a televízióban dolgozik, egy véletlen sodorta az újságírás felé – mesélte a Dankó Rádióban Nádas Györgynek, a Jó pihenést! című műsorban.

„Óvodásként teljesen megbabonázott a pénztárgép, ezért egy cél lebegett a szemem előtt, ha felnőtt leszek, pénztáros leszek. A gimnáziumban a színjátszó órákat eleinte nem szerettem, mert a szereplés nem volt a kedvencem. Nem akartam soha színésznő lenni, ezért film és videó fakultációra jártam. Az érettségi után a pedagógiai pályát választottam, csak a diploma után iratkoztam be egy újságíróiskolába, mert szembejött velem egy hirdetés. Eleinte főként hírműsorokban dolgoztam, Acél Anna volt az egyik nagy példaképem” – mesélte a Duna közkedvelt műsorvezetője.

Novodomszky Éva úgy fogalmazott, a híradó pontosságot és fegyelmezettséget igényel, amihez hamar hozzászokott. Egy kulisszatitkot azonban elárult ezekről az évekről: zavarta, amikor rúzst kellett viselnie. Mindig az utolsó pillanatban festette ki a száját, ezért előfordult, hogy az adásba kerülés előtt söpörte le egy hirtelen mozdulattal a sminkszert a híradós asztalról – ezzel a háttérben megnevettetve munkatársait. A műsorvezető hozzátette, a kötetlenebb, magazinos műfajt közelebbinek érzi az alaptermészetéhez. Azt sem tartja kizártnak, hogy egy nap még pedagógus diplomáját is használni fogja, mert szeretne tanítani. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Dankó Rádió Médiaklikk-oldalán.

Jó pihenést! – Nádas György hétvégi reggeli műsora, érdekes vendégekkel a nóta, az operett és az örökzöld slágerek világának klasszikus előadóival a Dankó Rádióban!

Videó ajánló

Olvasson tovább