Megható módon emlékezik édesapjára Nádas György

Legszebb dalaival és tematikus műsorfolyammal adózik Nádas Gábor zeneszerző emlékének a Dankó Rádió. Nádas György, a csatorna műsorvezetője meghatódva fogadta a magyar zene rádiója nemes gesztusát.

A Dankó Rádióval közösen ünnepli Nádas Gábor zeneszerző, zongorista halhatatlan dalait fia, Nádas György. A humorista és műsorvezető a Dankó Klub élőzenés programsorozat következő állomásán, július 27-én a Tatai Angolkert víziszínpadán énekli el édesapja dalait cigányzenekar kíséretében.

A Szeretni kell, ennyi, az egész, a Különös éjszaka volt és a Kicsit szomorkás a hangulatom szerzőjének augusztus 9-én, születésének 90. évfordulóján pedig tematikus műsorfolyammal készülnek a rádióadónál. A stúdió vendége lesz Nádas György, aki Hajdú Tibor házigazdával eleveníti fel a családi történeteket, a zenei kínálatban pedig kiemelt szerepet kapnak a Nádas-szerzemények, melyek közül néhányat a zeneszerző fia énekel majd. Az évforduló napján elhangzik egy archív interjú is az adásban, amelyben a zeneszerző arról mesélt, mi inspirálta munka közben és szerinte mitől válhat egy dalból sláger.

Nádas Gábor a gimnázium befejezése után reklámgrafikusként dolgozott, és tánciskolákban, különböző rendezvényeken zongorázott. Az ötvenes évek végétől több slágert írt, amelyek között akadt olyan, amit 14 nyelvre lefordítottak. Világszerte több mint négyszáz táncdala jelent meg hanglemezen. Nevéhez fűződnek A kaktusz virága, a Potyautas és az Imádok férjhez menni című zenés játékok, amelyeket több hazai színházban és külföldön – Romániában, valamint az egykori Csehszlovákiában és Jugoszláviában – is bemutattak. Életművét fia, Nádas György gondozza, hogy múlhatatlan slágereit a következő generáció is megismerhesse. 

Dankó Klub – július 27-én, szerdán a Tatai Angolkertben! 

Nádas Gábor-emléknap – augusztus 9-én, a Dankó Rádió műsorán!

Videó ajánló

Olvasson tovább