Újra útnak indul a Dankó Klub utazószínpada

Folytatódnak a Dankó Klub koncertjei, amelyek határon innen és túl találkozási pontot és élő zenés kikapcsolódást jelentenek a Dankó Rádió törzshallgatóinak valamint a nóta és az operett műfaj kedvelőinek. Az eseménysorozat első állomása a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár lesz.

A Dankó Klub rendezvénysorozat határainkat is átívelő utazószínpadával nagy népszerűségnek örvend, hiszen azon túl, hogy a közönség személyesen láthatja és hallhatja a Dankó Rádióból jól ismert kedvenceit, egy interaktív előadáson vesz részt. Az élőzene varázsa és a közös éneklés adta percek egy életre szóló élményt adnak; minden alkalommal neves prímások által vezetett cigányzenekar kíséretében lépnek fel a műfaj legismertebb képviselői, esetenként kiegészülve zongora és dob kísérettel.

A világjárvány okozta korlátozások miatt 2020-ban elmaradtak a közönségtalálkozók és 2021-ben is csak egy helyszínre, Devecserbe jutott el a Dankó Klub. Idén tavasszal újra testközelből élheti át a „Dankó-érzést” a közönség, a tervek szerint  2022-ben több helyszínen tartanak koncertet. Az első állomás április 26-án, kedden a martfűi művelődési központ lesz, ahová Szász Kati és Egri József előadóművészek jól ismert operett melódiákkal készülnek. Marosvásárhelyről érkezik Szilágyi Sándor, a népszerű erdélyi magyarnóta énekes, valamint  Sülyi Károly, a város ismert énekese is fellép a műsorban. A zenekar Győrből érkezik, a kiváló muzsikusokból álló bandát Baranyai István hegedűművész, prímás vezeti. 

„Legyen az egy nagyváros vagy egy kis falu, Felvidék vagy Erdélyország, a Dankó Klubot a közönség mindenhol kitörő örömmel fogadja. A Dankó Rádió küldetése, hogy a 21. század digitális modern világában élő zenei kísérettel hirdesse a zene közösségformáló erejét és minden abban rejlő adományát. Az újraindulás napja az első alkalom, hogy Tarnai Kiss László nem lesz velünk, hiszen nyugdíjba vonult, így a Dankó Klub háziasszonyaként lépek színpadra. A műsorvezetés mellett természetesen én is dalra fakadok, egy külön meglepetésdallal is készülök, amit a közelgő anyák napja kapcsán választottunk ki” – mesélte Budai Beatrix énekesnő, a Dankó Klub új műsorvezetője, aki évek óta aktív részese és rajongója az eseménysorozatnak.

A Dankó Rádió hivatalos közösségi oldalán élő videóban jelentkeznek be a helyszínről. De hírt adnak a próbafolyamatról és esetenként az éppen zajló előadásba is betekintést nyerhetnek hallgatók. A Dankó Klub előadásainak legjobb produkciói bekerülnek az MTVA archívumába és a zenei anyag feldolgozását követően minden napszakban találkozhatnak hallgatók egy-egy ilyen felvétellel különböző műsorokban. 

A Dankó Klub Martfűről – összefoglaló adás május 1-jén, vasárnap 11:04-kor a Dankó Rádióban!

Olvasson tovább