Pályatársa kedveltette meg a vadászatot Bodrogi Gyulával

Édesapja által már gyerekként megismerkedett a vadászattal Bodrogi Gyula, aki csak később döntötte el, hogy vadász lesz. A Kossuth-díjas színművész, aki a hétvégén megnyílt „Egy a természettel - Vadászati és Természeti Világkiállítás” nagykövete, Nádas Györgynek mesélte el a Benkő Gyulával átélt emlékezetes vadászatot. A Nemzet Színésze a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában azt is elmondta, milyen sokrétű egy vadász feladata.

A vadfigyelés rejtelmeibe édesapja vezette be Bodrogi Gyulát, de csak az 1970-es években döntötte el, hivatalosan is megpróbálja a vadászatot, ebben pedig Benkő Gyula Jászai Mari-díjas színművész is szerepet játszott.
„Gödöllőre mentünk vadászni Benkő Gyulával. Telihold volt, mint egy nagy ezüst tó ragyogott előttünk a terület, ahol egyszercsak megjelent egy szarvasbika, legelészett majd el is ment. Megkérdeztem Benkőt, hogy miért nem lőtte le. Mire ő: hát nem láttad, milyen gyönyörű? Ekkor azt mondtam magamban, ha ilyenek a vadászok, én is az leszek” – mesélte a Nemzet Színésze Nádas Györgynek a Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi műsorában.
Bodrogi Gyula, a világkiállítás nagykövete elárulta azt is, mi egy vadász feladata.
„Tévhit, hogy csak lelőjük a vadakat. A vadászok védik, óvják, szeretik az állatokat. Ha nincs ételük, etetik őket, ha nincs italuk, itatják. Mindent elkövetnek, hogy megfelelő legyen a vadmennyiség a területen. Ha valamivel több van, csak akkor vadásznak” – mondta Bodrogi Gyula.

A beszélgetés alább újrahallgatható:

Hallgassa meg!

A jubileumi „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” eseményei szeptember 25. és október 14. között több helyszínen zajlanak Magyarországon, amelyekről a közmédia is rendszeresen beszámol csatornáin.

Jó pihenést! – a Dankó Rádió hétvégi reggeli műsora, amelyben érdekes vendégek, a nóta, az operett és az örökzöld slágerek világának klasszikus előadói mesélnek életükről, dalaikról Nádas Györgynek.

Borítókép:
Budapest, 2021. szeptember 13. Az idős Kittenberger Kálmánt alakító Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész a Kittenberger – Az utolsó vadászat című film díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Filmszínház előtt 2021. szeptember 13-án. A vadászati világkiállítás kapcsán készült filmet Tősér Ádám rendezte, az operatőr Győri Márk, a producerek Kovács Zoltán, Lajos Tamás és Vida Joe. MTI/Mónus Márton

Olvasson tovább