×

Kishonti Ildikó látta meg legelőször a tehetséget Balázs Andiban

Mindig is tudta, hogy színésznő szeretne lenni, ahogyan azt is, hogy nem követ el hibát, ha elvállalja Kasszás Erzsi szerepét. Balázs Andi életének fontos állomásai mellett arról is beszélt a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában, hogyan segítette a pályáját mentora, Kishonti Ildikó.

A Dankó Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Nádas György ezúttal Balázs Andi színésznőt kérdezte a kezdetekről, a családi hattéréről, valamint a színházi pályafutását meghatározó művészekről a Jó pihenést! legutóbbi adásában. Kiderült, hogy bár számtalan kollégának hálás azért, hogy ma színésznőként dolgozhat, közülük is kiemelkedik két mentor, aki annak idején felkarolta őt kezdőként. Kishonti Ildikó a Shakespeare Színművészeti Akadémián figyelt fel a tehetségére.

„Nagy bátorság volt részemről, hogy csak egy helyre adtam be a jelentkezésemet a pályaválasztáskor, de amikor 1999-ben megláttam az akadémia képzését, tudtam, hogy csak ide szeretnék menni, sehova máshova. Kishonti Ildikó 28 emberből vett fel a 11 fős osztályába. Mindent tőle tanultam meg, amit hordozok magamban a színészettel, színházzal kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy nem haragudna meg, ha hallaná, amikor ezt mondom róla, de ő egy vad, őrült boszorkány volt, egy ízig-vérig színésznő. Olyan munkamorált tanított meg nekünk, amit más iskolában sehol nem oktatnak” – fogalmazott Balázs Andi a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában, majd hozzátette, Kishonti Ildikó mellett Karinthy Márton volt az egyik legnagyobb mestere. Ő vette észre először, hogy neki nem szerepálmai, hanem „ember-álmai” vannak. Balázs Andi ugyanis nem akkor a legboldogabb a munkájában, ha megkap egy-egy főszerepet, hanem amikor egy idősebb, tapasztaltabb kollégával osztják egy darabba.

A színésznő a műsorban azt is elárulta, miért vállalta el annak idején Kasszás Erzsi szerepét, valamint kitért arra is, hogyan vészelte át a koronavírus-fertőzést. A további részletek a Jó pihenést! idézett adásából ismerhetők meg.

https://mediaklikk.hu/danko-radio/cikk/2021/09/05/balazs-andrea-szinmuveszno-ember-almai/

Jó pihenést! – Nádas György reggeli műsora minden hétvégén, érdekes vendégekkel, magyar nótákkal, operettekkel és örökzöld slágerekkel.

Videó ajánló

Olvasson tovább