×

Dalinda koncert a Dankó Rádióban

A Dalinda acapella trió énekesnői mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei: Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára alkotja a formációt. Zeneiségükben arra törekednek, hogy színpadra vigyék a népdalokból áradó hiteles, ösztönös éneklési stílust, modern, többszólamú formában, érzékenyen átdolgozva, újraértelmezve. Dalaik mindannyiunkról szólnak: azt vallják, hogy önkifejezésünk legtisztább forrását a népdalaink jelentik.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi Ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos autentikus és világzenei produkcióban. 2015 óta koncerteznek és azóta lehetőségük volt fellépni a legnevesebb magyarországi koncerttermekben, fesztiválokon. 2017 nyarán meghívást kaptak Kínába és Belső-Mongóliába, így turnéjukon több nemzetközi fesztiválon is előadhatták műsorukat. Debütáló lemezüket 2018-ban adták ki, a lemezbemutató koncerten közreműködött Hűvösvölgyi Ildikó színésznő, aki Bajzáth Mária által írt meséket és népmese részleteket adott elő.

2020 őszén a legnagyobb világzenei expo a Womex budapesti digitális változatának programjában a Budapest Ritmo fesztivállal összevonva léptek színpadra a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Ezt a koncertet hallhatják a Dankó Rádióban április 30-án világzenei műsorunkban a Népek dalaiban.

Népek dalai április 30. Dankó Rádió 21:00
Benne: Dalinda koncert 23:00

Szerkesztő-műsorvezető: Szabó Tamás

Videó ajánló

Olvasson tovább