×

Túl az Óperencián Kiss Diánával és Dolhai Attilával - 50. hét

A december 9-15. közötti adások tartalmából.

Kiss Diána a Debreceni Egyetemen, majd a Zeneakadémián diplomázott operaénekesként. Gyermekkorában és még a Zeneművészeti Szakközépiskolában is „csak” zongorázott, és egy Callas-felvétel terelte az éneklés felé: a kazettáról szóló Habanera alatt tört rá a felismerés, hogy mi az ő útja. Addig örömét lelte a barokkban és Bartókban, de a zongoragyakorlás nem adott neki annyi energiát, mint az éneklés. Az operavizsgák közönsége után idén nyáron az operett rajongók is megismerkedhettek vele az Operettszínház Csárdáskirálynőjének Stázijaként. A Nagymező utcai premieren azonban új szerepkörben, primadonnaként találkozhatnak vele a nézők. Pár hete pedig mint a János vitéz Iluskájának is tapsolhatott a nagyérdemű.

Dolhai Attila a Zsámbéki Tanítóképző Főiskola ének-hittan szakán tanult. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 2005-ben diplomázott Kerényi Imre osztályában, már ekkor tagja volt a Fővárosi Operettszínháznak. Sok-sok szóló lemeze jelent meg, 2009-ben EMeRTon-, 2013-ban Jászai Mari-díjat kapott. Három gyermek édesapja. A Budapesti Operettszínházban a Mozart! címszerepével debütált 2003 márciusában. 16 év után idén a Madach Színház közönsége is láthatja.
Fontosabb szerepei: Jézus Krisztus Szupersztár (Annás főpap), Elisabeth (Rudolf), West Side Story (Tony), Valahol Európában (Hosszú), Mozart! (Wolfgang Mozart), Rómeó és Júlia (Rómeó), Lili bárónő (Illésházy gróf), Rudolf (Rudolf, trónörökös), Oltári srácok (Matthew), Csókos asszony (Dorozsmai Pista), Mesterkurzus (Antonio Candolino), Csárdáskirálynő (Edvin) János Vitéz (címszerep).

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább