×

Túl az Óperencián Darvasi Ilonával - 49. hét

A december 2-8. közötti adások tartalmából.
 

„A Turay Ida Színház magánszínház, melynek alapítása Darvasi Ilona nevéhez fűződik. A társulat a színház megalakulását, az első bemutatótól számítja. A Lili bárónő című operettet 2000. november 11-én mutatták be Pápán. A társulat tevékenysége nevezhető hiánypótlásnak is, hiszen amikor megszűnt a Déryné Színház, igen kevés társulat „mozdult ki” vidékre. A színház, híven a névadó, Turay Ida hagyományos, szórakoztató színjátszási technikájához, gyakran állít színpadra filmeket, olyanokat, amelyekben Turay Ida is játszott, ezzel állítva emléket a névadónak és vállalva azt a filozófiát, amely szerint a szórakoztató színjátszás annyi színészi munkát kíván – hanem többet – mint amennyi átélést egy komoly műfajú darabban illik nyújtani.” / Idézet, a színház honlapjáról./

Darvasi Ilona a napokban, azaz 2019. 11.30-án, PRÍMA díjat vehetett át, a Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjátadón, a magyar színház és filmművészet kategóriában.

Ezen a héten tehát a Turay Ida színház igazgatónőjével, Darvasi Ilonával várom Önöket, és sok-sok remek”színész felvételével.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább