×

Túl az Óperencián Udvarias Annával és Udvarias Katival - 48. hét

A november 25. és a december 1. közötti adások tartalmából.
 

Ezen a héten az „Udvarias tesók” Udvarias Anna és Udvarias Kati lesznek a vendégeim.

Udvarias Anna: Az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett, majd a Rock Színház stúdiójában kezdte tanulni a színészmesterséget. 1989-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. A Rock Színházban játszott egészen annak 1996-os megszűnéséig, közben vendégként szerepelt a Vígszínházban és az Operettszínházban. Utóbbiban 1996–1999-ig társulati tag volt, majd a Budaörsi Játékszínben láthatta a közönség. Sok évig a Körúti Színházzal is járta az országot. Rendszeresen szinkronizál. Két gyermek boldog édesanyja, aki 2014-ben egy tehetségkutatóval robbant be ismét a köztudatba. A „ Csak színház és más semmi” sorozat egyik közkedvelt alakja, valamint a Thália színház gyakori vendége. Legutóbb éppen itt, egy Eisemann Mihály operettben tapsolhatott Neki a közönség. A darab címe:Egy csók és más semmi. Rendező-koreográfus: Juronics Tamás

Udvarias Katalin: A rendkívül sokoldalú színésznő Marcali városából indult, 1973-ban pedig lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán, ahol Vámos László osztályába járt. Rögtön ezután szerződött a Budapesti Operettszínházhoz, ahol mára már több mint négy évtizede játszik. Számos magyar mozi, illetve tévéfilm epizód- és karakterszerepei mellett rendszeresen részt vesz az Operettszínház társulatának turnéin is, melynek köszönhetően megfordult már Németországban és Japánban is. 2005 óta tanárként a Főnix Drámastúdió munkájában is szerepet vállal, éneket, hangképzést, valamint zenés mesterséget tanít. Több mint két évtizede folytat ezoterikus tanulmányokat az asztrológia területén, 2012-ben pedig egy könyve is megjelent Hálakönyv címmel, melyben sokat ír a színházról, a színészi pályáról, nem utolsó sorban pedig saját hitvallásáról.
December végén részese lesz : Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: Isten pénze c. darabjának, melyet ismét műsorra tűz az Operettszínház.
A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább