×

Túl az Óperencián Nagy-Kálózy Eszterrel - 42. hét

Az október 14. és 20. közötti adások tartalmából.
 

Nagy-Kálózy Eszter Gyöngyösön született , a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Kerényi Imre osztályában végezte el. Játszott a Madách Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Radnóti Színház, a Művész Színházban és a Thália Színházban is. 1997-től a Kelemen László színkör tagja volt, ezután az Új Színházhoz, majd a veszprémi Petőfi Színházhoz szerződött. 2013-tól öt évig a Nemzeti Színház, 2018-tól a Centrál Színház tagja.

„Én mindig hittem a társulati létezésben, munkában. Aztán az élet mást dobott ki, és hosszú időn keresztül voltam szabadúszó. Ennek a formának is megvannak az előnyei, tud vonzó lenni, az ember maga irányítja a sorsát, legalábbis hiheti azt, de nekem mégis hiányzott.”
Férje Rudolf Péter a héten ünnepli születésnapját, méghozzá egy kerek születésnapot. Családi életük példás. A huszonhét éve tartó házasságukból épp csak annyit ismer a közönség, amennyit ők maguk megmutatnak. Se többet, se kevesebbet. Távol áll tőlük a rendszeres médiaszereplés, miközben évtizedek óta hihetetlenül sikeresek…..

„Amikor dolgozom, akkor a munka nagyon fontos, nagyon koncentráltan teszem a dolgom, de, akinek gyereke van, tudja, hogy a róluk való gondoskodás, az értük való aggódás kitölti egy szülő életét. Amíg kicsik, azért, amikor nagyok, akkor azért. Mindhárman művészi pályán vannak. Persze, hogy aggódom, hogy megtalálják a nekik megfelelő utat, kifejezni mindazt, ami bennük van, hogy találjanak társakat, akikkel együtt tudnak dolgozni, és társat, aki mellett harmóniában élhetnek.”

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább