×

Túl az Óperencián Blaskó Balázzsal és Saárossy Kingával - 40. hét

A szeptember 30. és október 6. közötti adások tartalmából.
 

Ezen a héten, az Egri Gárdonyi Géza Színház Igazgatójával, a színész-rendező Blaskó Balázzsal, valamint feleségével Saárossy Kinga színésznővel várom hallgatóinkat.

A „változatosság gyönyörködtet” – ennek a gondolatnak a jegyében nyitotta meg az évadot a Gárdonyi Géza Színház. A társulat tizenegy bemutatóval, köztük operettel, dal- és táncjátékkal, mesedarabokkal várja nézőit. A Nagyszínpad első premierje Bernard Shaw Warrenné mestersége című színműve lesz. Az évadot Csiky Gergely klasszikus vígjátéka, A nagymama zárja.

Saárossy Kinga a Jászai Mari-díjas magyar színművésznő,Budapesten született. Általános- és középiskolai tanulmányait Egerben végezte. Középiskolai évei alatt kétszer részesült Kazinczy-díjban.
1972-től a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója, ahol 1976-ban színművész diplomát szerzett. Osztályvezető tanára Szinetár Miklós volt.
Prózai darabok hősnőinek megszemélyesítése mellett otthonosan mozog a musical és az operett világában is. Alakításait kimagasló beszédkultúra jellemzi.

Blaskó Balázs a Jászai Mari-díjas színművész, rendező, dramaturg, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója szintén Budapesten született.
A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1976-ban végezte el, majd a debreceni Csokonai Színházhoz került. Ezután a Miskolci Nemzeti Színházban játszott egy évadot, majd 1978 és 1981 között a kecskeméti Katona József Színház tagja volt. 1981 és 1984 között a Veszprémi Petőfi Színházban szerepelt, 1984-től 1986-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze volt. 1986 és 1988 között újból Kecskeméten játszott, 1988-ban az egri Gárdonyi Géza Színház tagja lett. 2011. február 1-jétől az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább