×

Túl az Óperencián Ladinek Judittal és Molnár Lászlóval - 39. hét

A szeptember 23. és 29. közötti adások tartalmából.
 

A héten ismét egy olyan színész páros a vendégünk, akik az életben is egy párt alkotnak: Ladinek Judit és Molnár László.

Ladinek Judit, a Madách Színház népszerű színésznője gyermekkorában szertornázott és néptáncolt, édesanyja jóvoltából pedig rendkívül korán kialakult a zenéhez való szoros kötődése is. Énekelni Toldy Máriától tanult, a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát Szinetár Miklós osztályában végezte el 1997-ben. Ezt követően rögtön a Madách Színházhoz szerződött, ahol táncosként és karakterszereplőként a kilencvenes évek eleje óta látható volt. Friss diplomásként aztán komolyabb szerepekkel is megbízták: játszotta Éponine-t a Nyomorultakban, a Chicago Velma Kellyjét, illetve a Crazy for you című musical női főszerepét is, utóbbit a Budapesti Operettszínház színpadán. Napjainkban a Mary Poppins, a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár, továbbá a Mamma Mia! és az Anna Karenina című darabban , és még megannyi szerepben is játszik a Madáchban, amelyet második otthonának tekint.

A kecskeméti születésű színész, Molnár László, 1975-ben lett a Magyar Állami Balettintézet növendéke, a nyolcvanas évek közepétől pedig az ország olyan nagyvárosainak teátrumaiban szerepelt, mint Kecskemét, Békéscsaba, Nyíregyháza és Győr. 1998-ban megalapította hazánk első produkciós színházát, a Musical Színházat, ahol olyan nagy sikerű darabokat rendezett, mint az Evita, a főszereplésével bemutatott Jekyll és Hyde, a Jézus Krisztus szupersztár, valamint a Best of Broadway. Napjainkban a Madách Színház deszkáin is látható a Mamma Mia!-ban. A Bepasiztunk című előadásban szintén szerepel, sőt, mint rendező is jeleskedik benne. Számos prózai és operett főszerep is áll mögötte, valamint idén a Győri Nemzeti Színház „Mágnás Miskáját” szintén Ő álmodhatta színpadra, 2001-ben az év legjobb musical énekesének járó eMeRTon-díjjal ismerték el. A játék mellett rendezéssel is foglalkozik.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább