Vérpezsdítő nóta-és operett-est a felvidéki Szencen, a Dankó Klub szeptember 20-ai „kitelepülésén”

A 2012 decemberében indult Dankó Rádió a kezdetek óta töretlen népszerűségnek örvend. Ehhez az is hozzájárul, hogy a csatorna rendszeres, élő kapcsolatot tart fenn az általa sugárzott műfajok kedvelőivel. A havonta jelentkező Dankó klub keretében az előadóművészek — akik általában, műsort is vezetnek— személyesen is találkoznak közönségükkel. Kezdetben főként a Thália Színházban, később különböző helyszínekre „kitelepülve” határokon innen és túl kerül sor a jókedvvel és közös énekléssel fűszerezett közönségtalálkozókra.

DankoPlakat_297x420mm_RGBpreview

Tarnai Kiss László énekművész, vezető szerkesztő, műsorvezető és művészeti vezető vázolta fel a közelgő felvidéki utazás részleteit:

„Gondot fordítunk arra, hogy rendszeresen eljussunk a határon túlra is. Fontos ellátogatnunk az elcsatolt területek magyarjaihoz, hogy érezzék, hogy összetartozunk. A Dankó Rádiónak az egyik örömmel vállalt kötelezettsége a nemzet összetartása, nemzeti kincseink megőrzése, ápolása. Fontos állomás a szenci, ahol teltházas előadás ígérkezik, már most nagyon sok az érdeklődő. A mostani repertoárunkban a Dankóra jellemző műfajok képviseltetik magukat, ezeken belül kiemelten a magyar nóta, az operett, és az örökzöld előadói. Három felvidéki énekes lép fel Lőrincz Roland és Nagy Noémi, ők a Magyar Nemzetőrség tagjai, akik az életben is egy párt alkotnak, valamint a nagytárkányi születésű Zamatóczky Florianna.

„Szerkesztő-műsorvezető kollégámmal, Budai Beatrixszal duetteket adunk elő. Kalmár Tibor két gyönyörű dalát is magammal viszem: A nem hiszem, hogy még egyszer is találkozunk vasárnap és a Ha egy őszi estén újra felkeresnél. A fellépők sorában Farkas Tamás is színpadra lép. Az énekeseket Bangó János és zenekara kíséri.”
Szeretünk mókázni, bolondozni, poénokra is számíthatnak, akik eljönnek, valószínűleg nagyon sokat fognak nevetni, amellett, hogy a szép emlékeket felidéző zenék hatására néhány könnycseppet is elmorzsolnak majd. A klubest leginkább egy filmforgatáshoz hasonlít, melybe minden jelenlévő bekapcsolódik, ezáltal a közönség aktív részesévé válik az előadásnak, szereplővé lényegül át. Törekvésünk az is, hogy a fiatalokat is megszólítsuk, Felvidéken sok fiatalra is számítunk!”– árulta el a műsorvezető.

Az előző külhoni előadások tapasztalata alapján jó hangulatúnak, élményszerűnek ígérkezik a közelgő fellépés.

„2016-július 1-jén és 2-án Székelyföldön jártunk, előbb Csíkszeredában, a Művelődési Házban, majd Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban léptünk fel. Úgy mondhatnám, hogy sistergő volt a siker, és rendkívül szeretetteljes a fogadtatás.”

Szencen szeptember 20-án (pénteken), 18 órakor veszi kezdetét a parázs hangulatúnak ígérkező est a Városi Művelődési Központban. A belépés ingyenes.

Videó ajánló

Olvasson tovább